TOTO Dutch Darts Masters maakt line-up bekend mét Luke Littler
i

PDC Darts

TOTO Dutch Darts Masters maakt line-up bekend mét Luke Littler

Bart van der Wijst • 13:59, 08-01-2024 / Laatste Update: 07:07, 15-01-2024

Het WK is amper achter de rug, maar het nieuwe seizoen staat alweer klaar voor veel darters. Eind januari is in de Maaspoort in Den Bosch de TOTO Dutch Darts Masters. De organisatie maakte maandag het deelnemersveld voor het toernooi in de World Series bekend mét Luke Littler en wereldkampioen Luke Humphries.

Verder heeft de organisatie ingespeeld op het feit dat het toernooi in Nederland is. Naast het grote kanon Michael van Gerwen zijn Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort, Gian van Veen, Jermaine Wattimena en Kevin Doets uitgenodigd.

Wereldtoppers

Het toernooi is verder aangevuld met wereldtoppers als Gerwyn Price, Michael Smith, Rob Cross, Peter Wright en Nathan Aspinall. Ook de Belg Dimitri Van den Bergh is van de partij.

Bekijk ook: Vincent van der Voort over zijn toekomst: ‘Dan ben ik opvulling, dat wil ik niet’

Littler

De 16-jarige Littler dankt zijn uitnodiging natuurlijk aan zijn geweldige WK. Tegen ieders verbazing in bereikte hij daar de finale, waarin hij verloor van Humphries. Daarna ging het snel met de tienersensatie, want hij werd daags na het WK uitgenodigd voor de Premier League.

"Mijn ouders vertelden me dat het zwaar gaat worden en dat ik nooit thuis zal zijn, maar laten we op pad gaan en ervan genieten", zei Littler in The Guardian over zijn uitverkiezing voor de Premier League. "Ik zal waarschijnlijk een pauze moeten nemen van een paar Pro Tours, kijken hoe de eerste paar weken verlopen, maar ik wist wat er ging gebeuren zodra we ja zeiden tegen de Premier League."

Deelnemers TOTO Dutch Darts Masters