Deze 3 woorden sprak Luke Littler tegen zijn moeder nadat hij zich verzekerde van 35.000 pond op het WK
i

Getty Images

Deze 3 woorden sprak Luke Littler tegen zijn moeder nadat hij zich verzekerde van 35.000 pond op het WK

Bart van der Wijst • 21:20, 28-12-2023 / Laatste Update: 20:57, 05-01-2024

Luke Littler versloeg woensdagavond de Canadees Matt Campbell met overtuiging op het WK darts. Daarmee bereikte hij de vierde ronde in Alexandra Palace en verzekerde hij zich van 35.000 pond prijzengeld. Best een behoorlijk bedrag voor een jongen van 16. Na afloop liet Littler weten wat hij tegen zijn moeder zei nadat hij de volgende ronde had gehaald.

Littler vertelde zijn moeder: "The dream continues." Oftewel: de droom gaat verder. "Ik begon te huilen toen ik mijn moeder in het publiek zag. Ze was nerveus. Ik vertelde haar: de droom gaat verder. Zij zei hetzelfde", sprak Littler.

Van Barneveld

Littler speelt in de vierde ronde tegen Raymond van Barneveld of Jim Williams. Zelf heeft de jonge Engelsman wel een voorkeur. "Het zou ongelooflijk zijn om tegen hem te spelen. Winnen of verliezen maakt niets uit, ik ben blij dat ik bij de laatste 16 van het WK zit. Maar ik zou graag nog een paar wedstrijden willen spelen", aldus Littler.

Barney gaf 'm al kudos. "Ik geniet van die jongen. Echt formidabel. Hij is 16 jaar. Toen ik 16 was, speelde ik nog met Playmobil, haha! Ik heb gruwelijk veel respect voor dat ventje en ik kan niet wachten om tegen hem te spelen", aldus Barney, die dan wel eerst dient af te rekenen met Williams. Die partij is vrijdagmiddag.

Prijzengeld WK darts

Overleeft Littler ook de volgende ronde, dan komt er nóg meer geld bij op zijn rekening. Hij is dan verzekerd van minimaal 50.000 pond. Dat heeft gevolgen voor de portemonnee. "Al mijn vrienden zijn thuis aan het kijken en we hebben altijd gezegd dat we naar Alton Towers (een attractiepark, red.) zouden gaan. Ik denk dat ze nu naar mij zullen kijken en zeggen: 'jij betaalt'."

- Dit is het prijzengeld van het WK darts