Deze darter heeft pech en verliest tourkaart door ongekend WK van Luke Littler
i

Getty Images

Deze darter heeft pech en verliest tourkaart door ongekend WK van Luke Littler

Bart van der Wijst • 18:33, 01-01-2024 / Laatste Update: 01:37, 05-01-2024

Luke Littler heeft de halve finales van het PDC WK darts bereikt. Daarmee is The Nuke verzekert van 100.000 pond aan prijzengeld. Littler knalt dan ook de top-64 van de PDC Order of Merit binnen, momenteel staat hij op een 50e plek. Dat is zuur voor Steve Lennon, die hierdoor zijn tourkaart verliest en naar Q-School moet.

Het verhaal van Lennon is bekend. De Ier stond op de 65e plek op de virtuele wereldranglijst. Maar het was bekend dat de Nederlander Martijn Kleermaker zijn tourkaart in zou leveren. Dus stond Lennon op plaats 64, wat na afloop van het WK net aan de goede kant van de streep was. Maar Littler stak daar echter een stokje voor.

Rafferty lacht, Lennon huilt

Littler had al een tourkaart op zak door zijn prestaties in de Development Tour. Dat ticket krijgt Nathan Rafferty nu, omdat de 16-jarige Littler in de top-64 van de wereld terechtkomt. Rafferty staat op de opgeschoonde ranking inmiddels 70e. En Lennon, die moet in januari naar Q-School.

Littler kan maximaal op de 10e plek van de wereldranglijst komen als hij het WK wint. Dan moet Dave Chisnall er wel in de kwartfinale uitvliegen tegen Luke Humphries.

- Dit is het speelschema van het WK darts