Deze Nederlandse darters doen mee aan de German Darts Championship
i

Proshots

Deze Nederlandse darters doen mee aan de German Darts Championship

Joris Kaper • 18:23, 10-10-2023 / Laatste Update: 03:00, 07-01-2024

In het Duitse Hildesheim staat komend weekend het laatste Euro Tour-evenement van dit jaar op het programma. Onder de 48 deelnemers bevinden zich uiteraard ook weer de nodige Nederlanders. Check hieronder welke Nederlanders komend weekend te zien zijn!

De top 16 van de PDC is automatisch geplaatst en dat betekent dat Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode al even zeker waren van deelname. Via het Tour Card-kwalificatietoernooi kwamen daar Vincent van der Voort, Gian van Veen en Danny Jansen nog eens bij. Ook Jules van Dongen, die dart onder Amerikaanse vlag, heeft zich geplaatst.

Jelle Klaasen

Als Associate Member Qualifier plaatste tenslotte ook voormalig BDO-wereldkampioen Jelle Klaasen zich voor de German Darts Championship. Jeffrey de Graaf, tegenwoordig uitkomend onder Zweedse vlag, heeft zich geplaatst als Nordic & Baltic Qualifier.

European Championship

Dat betekent dus dat we komend weekend 6 Nederlanders en 2 Nederlanders in buitenlandse dienst in Hildesheim in actie zullen zien. Het toernooi is de laatste kans voor darters om zich in de top 32 van de Euro Tour Order of Merit te spelen. Die plekken geven weer recht op deelname aan het European Championship, eind deze maand.