Dit bestelde Luke Littler na zijn verloren WK darts-finale... en het is geen kebab
i

Getty Images

Dit bestelde Luke Littler na zijn verloren WK darts-finale... en het is geen kebab

Jeroen Rooseboom • 15:29, 04-01-2024 / Laatste Update: 00:19, 05-01-2024

Luke Littler houdt van een snack na het sporten. Na zijn eerste partij op het WK darts (3-0 tegen Christian Kist) liet hij zien te kunnen genieten van een goeie dürüm met doner. Ook na zijn laatste wedstrijd was het raak: na de verloren finale tegen Luke Humphries liet Luke The Nuke ook wat lekkers bezorgen.

Littler werd in die finale met 7-4 verslagen, maar veel deerde hem dat niet. "Ik heb veel ervaring opgedaan. Veel mensen kennen me nu. Veel mensen kijken nu naar me op. Zoals ik voor de finale zei: ik ben blij dat ik hier stond, het is een rollercoaster geweest de afgelopen weken", zei hij na de partij tegen Viaplay.

Lees ook: Geert Wilders, Romeo Beckham en de Britse premier: iedereen genoot van het WK darts

Met zijn prijzengeld kan Littler voorlopig wel even door snacken. Volgens onze berekeningen kan hij in Nederland (als hij wordt uitgenodigd voor het World Series-toernooi in Den Bosch) maar liefst 46.000 broodjes döner halen.

Geen enorme kebabliefhebber

Maar wat blijkt: zo erg houdt de tiener nou ook weer niet van kebab. Dat zei hij bij ITV's Good Morning Britain. "Mijn liefde voor kebab is zwaar overdreven. Het was een grapje en nu is het opeens trending!"

Zijn voorbereiding op wedstrijden stond ook al niet bol van de vezels, gezonde vetten en vitamines. Littler vertelde dat hij voor zijn partijen in Ally Pally steevast een ham-kaas-omelet in de ochtend en een pizza als lunch at.

Nachtelijke trek na verloren finale

Nu de hamvraag: wat voor snack had Littler na zijn verloren WK-finale? Ook dat deed hij uit de doeken bij het tv-programma, nadat paparazzi van The Mirror 's avonds al een Deliveroo-bezorger hadden gespot bij zijn hotel. Naast een zakje chips en een milkshake, werd er voor de nachtelijke trek een cheeseburger met friet bezorgd. We hopen dat hij ervan heeft genoten!