Emma Raducanu adviseert Luke Littler: 'Houd je cirkel klein'
i

Getty Images

Emma Raducanu adviseert Luke Littler: 'Houd je cirkel klein'

Bart van der Wijst • 20:46, 12-01-2024 / Laatste Update: 14:18, 15-01-2024

Luke Littler is de nieuwe Engelse sportheld. De 16-jarige darter bereikte de finale van het WK darts en werd door die prestatie uitgenodigd bij de Premier League Darts. Ook passeerde hij de grens van één miljoen volgers op Instagram en willen veel bedrijven met hem samenwerken. Tennisster Emma Raducanu waarschuwt Littler.

Voorafgaand aan de Australian Open zei Raducanu: "Ik zou zeggen: houd je cirkel klein. Neem de tijd om ervan te genieten en haast je niet meteen naar het volgende."

Ervaringsdeskundige Raducanu

De inmiddels 21-jarige Raducanu weet zelf alles van de media-aandacht die je als jonge sporter krijgt na een goede prestatie. Zelf won de Engelse als qualifier op 18-jarige leeftijd de US Open. Daarna wilden bedrijven als Vodafone, Porsche, British Airways en Dior meeliften op haar succes.

Min of meer betekende dat een downfall van Raducanu. In 2022 kwam ze geen enkele keer voorbij de tweede ronde op een grandslam en heel 2023 was ze geblesseerd. Dat zorgt ervoor dat de Engelse inmiddels de nummer 299 van de wereld is. Zondagnacht speelt ze in de eerste ronde van de Australian Open tegen Shelby Rodgers uit de Verenigde Staten.