Ex-darter Mark Webster is nu commentator: 'Geen zin om veel te trainen'
i

Lawrence Lustig/PDC

Ex-darter Mark Webster is nu commentator: 'Geen zin om veel te trainen'

Brian Vesseur • 19:41, 17-08-2021 / Laatste Update: 19:21, 13-12-2023

Mark Webster stopte begin 2020 als profdarter bij de PDC. In de tussentijd vond hij een nieuwe baan, als commentator bij Sky Sports. Dat werk bevalt hem zo goed, dat we de pas 38-jarige Webster voorlopig niet terug hoeven te verwachten bij de Pro Tour.

Bij Online Darts zegt Webster dat hij juist het commentaar geven miste toen hij door een covid-besmetting niet op kon dagen. "Ik vond het echt bijzonder jammer dat ik geen commentaar kon geven bij de World Matchplay. Ik heb overigens serieus afgezien van die covid-besmetting en ben nog steeds niet volledig hersteld."

In 2008 won Webster het WK bij de BDO, waarna hij in 2010 én 2011 de halve finale van het WK haalde bij de PDC. Hij kon wel wat, kunnen we dus wel stellen. Toch mist hij het darten niet: "Op dit moment speel ik darts enkel uit ontspanning. Als ik zou willen terugkeren op de Pro Tour moet ik veel meer trainen, daar heb ik momenteel weinig zin in. Zeg nooit nooit, maar ik geniet zodanig veel van mijn job als commentator bij Sky Sports dat een terugkeer momenteel absoluut niet aan de orde is."