Exit voor Van Barneveld op WK darts na verlies in 2e ronde tegen Rob Cross

Sjors Tanisย โ€ขย 23:56, 23-12-2021 / Laatste Update: 05:08, 07-01-2024

Raymond van Barneveld heeft zijn avontuur op het WK darts 2022 geen vervolg kunnen geven. Barney verloor na een prima start in de 2e ronde van Rob Cross: 3-1.

Barney opende zijn partij op geweldige wijze: nadat hij de 1e leg van Cross afpakte, gooide hij in zijn eigen leg deze 170-finish. Nadat Cross enigszins bekomen was en terug leek te komen in de set, greep Van Barneveld zijn kans voor 0-1 (lees verder na de beelden!).

Hoge finishes Cross, Barney-dip

Cross wist dat het beter moest in de daaropvolgende set en liet dat meteen zien. De Engelsman gooide een aanzienlijk hoger gemiddelde en leidde zijn comeback in met een fraaie 128-finish. Van Barneveld kon enkel volgen en zag kort daarna toe hoe Cross de gelijkmakende set binnenhaalde met opnieuw een topfinish: 93 (lees verder na de beelden!).

Cross zocht zichtbaar contact met het publiek en de aanwezigen in Ally Pally waren inmiddels in een uitzinnige trance van extase beland. Barney daarentegen leek last te hebben van de ambiance en ging met de pijl minder gooien.

Die vorm kreeg letterlijk vorm toen Van Barneveld bij een 1-1 stand in legs in de 3e set 24 niรฉt uit wist te gooien. Cross kwam terug in de set en leek op weg naar een 2-1 voorsprong in sets. Leek, want hij miste vervolgens 1 setdart. Een beurt later mocht hij, uitgefloten en wel, terugkomen voor zijn 1e voorsprong in de wedstrijd (lees verder na de beelden!):

๐—ง๐—จ๐—ฅ๐—ก๐—œ๐—ก๐—š ๐—œ๐—ง ๐—”๐—ฅ๐—ข๐—จ๐—ก๐——!

From 1-0 down, Cross now leads Barney 2-1 in sets and he's one away from eliminating the five-time World Champion!

Incredible turnaround from the 11th seed...#WHDarts pic.twitter.com/JAk9mK67ES

โ€” PDC Darts (@OfficialPDC) December 23, 2021

Dubbels Barney

Hoewel het gemiddelde van Van Barneveld naar beneden ging, waren het zijn dubbels die in het verloop van de partij voor problemen zorgde. Cross raakte alles, daar waar Barney de zijne eerder kwijt was dan makkelijk vindbaar.

Daar waar Van Barneveld in de openingsfase nog genoot, werd hij in set 4 zowaar emotioneel. Rob Cross was na een break nog maar 1 leg verwijderd van de zege en maakte op zijn 1e matchdart geen fout op tops.

๐—ข๐—ก๐—˜ ๐—”๐—ช๐—”๐—ฌ!

Now or never for Van Barneveld as Cross moves into a 2-0 lead in the fourth set and he's a leg away from the match!#WHDarts pic.twitter.com/9brtATtUhr

โ€” PDC Darts (@OfficialPDC) December 23, 2021