Favoriet Michael van Gerwen heeft vertrouwen in Raymond van Barneveld: 'Luke Littler wordt gesloopt'
i

Getty Images

Favoriet Michael van Gerwen heeft vertrouwen in Raymond van Barneveld: 'Luke Littler wordt gesloopt'

Matthijs Nijhuis • 12:19, 30-12-2023 / Laatste Update: 13:33, 08-01-2024

Michael van Gerwen is inmiddels bijgekomen van de pot tegen Stephen Bunting op het WK darts en kan zaterdag even achterover leunen. Collega en landgenoot Raymond van Barneveld moet wel aan de bak tegen de 16-jarige Luke Littler, maar daar verwacht Mighty Mike geen verrassingen: "Ik denk dat Raymond hem gewoon sloopt."

Lees ook: Gary Anderson waarschuwt Luke Littler voor media-aandacht: 'Jullie hebben Josh Rock al kapotgemaakt'

Van Gerwen verscheen gisteren nog met tranende oogjes voor de camera's omdat hij, door zijn succes op het WK, tijdens de jaarwisseling niet thuis kan zijn. Nu hij weer fris is, kan hij kort zijn over het duel van Barney: "Raymond heeft te veel kwaliteit en te veel ervaring. Die blijft hem meer onder druk zetten."

Favoriet

Michael heeft makkelijk praten vanaf de top. Na zijn overwinning op Bunting staat de darter uit Boxtel weer stipt bovenaan als favoriet voor het toernooi. Bij het AD hebben ze gezien dat Luke Humphries plaats heeft moeten maken voor Van Gerwen als titelfavoriet.

Na Humphries volgt Chris Dobey, die op vrijdag wereldkampioen Michael Smith van het podium veegde. Gary Anderson is de 4e titelfavoriet met kort daarop Luke Littler zelf!