Gary Anderson schrok van slechte spel Simon Whitlock: 'Zo ken ik hem niet'
i

PDC

Gary Anderson schrok van slechte spel Simon Whitlock: 'Zo ken ik hem niet'

Noah Hoogenboezem • 09:50, 17-12-2023 / Laatste Update: 07:01, 07-01-2024

Gary Anderson won zaterdagavond zijn eerste partij op het WK darts heel simpel met 3-0 in sets. Niet gek zou je denken, maar zijn tegenstander was niemand minder dan Simon Whitlock. De Schot had geen enkele moeite met 'The Wizard' en was zelfs een beetje geschrokken van het niveau van de Australiër.

"Ik heb meer dan 20 jaar met hem gespeeld en dat was niet de Simon die ik ken", zei de 2-voudig wereldkampioen op de persconferentie na afloop. Anderson vond het daardoor lastig om zijn hoge niveau vast te houden: "Ik begon goed, maar het is moeilijk om tegen zo iemand te spelen. Hij kwam er aan het einde wel beter in, dus ik ben blij dat ik het af kon maken in 3 sets."

Ingemaakt

Whitlock zelf zal een stuk minder verbaasd zijn, want hij liet voor de partij al weten dat hij zichzelf geen enkele kans gaf. De Australiër haalde in 2010 de WK-finale, won in 2012 het EK en was jarenlang een van de wereldtoppers. Die tijd lijkt ver achter hem te liggen, want Whitlock staat niet eens meer in de top 40 van de wereld.

Wereldtitel nummer 3?

Anderson won in 2015 en 2016 het WK, maar is net als Whitlock de laatste jaren op de wereldranglijst weggezakt. De Schot lijkt dit jaar het plezier weer helemaal terug te hebben gevonden en hij speelt het hele jaar al ijzersterk. Anderson is als 21e geplaatst, maar wordt toch gezien als een van de grote titelkandidaten in Ally Pally.