🎥 | Gary Anderson waarschuwt Luke Littler voor media-aandacht: 'Jullie hebben Josh Rock al kapotgemaakt'
i

Getty Images

🎥 | Gary Anderson waarschuwt Luke Littler voor media-aandacht: 'Jullie hebben Josh Rock al kapotgemaakt'

Matthijs Nijhuis • 11:27, 30-12-2023 / Laatste Update: 18:43, 05-01-2024

Gary Anderson heeft de media even flink op de vingers getikt. Hij wil graag de jonge Luke Littler onder zijn hoede nemen. Volgens Anderson worden jonge jongens zoals Littler teveel in de spotlight gezet, waardoor hun spel achteruitgaat: "Josh Rock hebben jullie al kapotgemaakt."

Lees ook: ‘In deze fase van het WK darts onderscheiden de mannen zich van de jongens’

Anderson verscheen voor de camera's in Ally Pally en gaf even zijn ongezouten mening over het Engelse Wonderkind. Littler (die pas 16 jaar is, maar nu al héél lekker presteert op het WK darts) krijgt té veel druk op zijn schouders, concludeert de Schot. "Als het ooit fout gaat, geef jezelf dan vooral een schouderklopje." Hierbij haalt hij Josh Rock aan, die volgens hem 2 of 3 stappen terug heeft gedaan sinds hij werd aangedragen als een toekomstige wereldkampioen.

Lekker laten darten

"Laat die jongen gewoon darten", is het advies van The Flying Scotsman. "Ik ben vandaag in de spelersruimte geweest en ik zag allemaal camera's rondom Littler. Hij had meerdere zoommeetings, en allerlei interviews met Sky, maar laat hem gewoon darten. Als het fout gaat, hebben jullie het verpest."

Littler speelt zaterdag in de 4e ronde tegen onze eigen Raymond van Barneveld.