🎥​ | Geniale Michael van Gerwen verpulvert hoogste gemiddelde ooit op Players Championship Finals

Noah Hoogenboezem • 17:21, 25-11-2023

We hebben er lang op moeten wachten, maar Michael van Gerwen is weer in topvorm! Bij de Players Championship Finals gooide hij in zijn 2e ronde tegen Ross Smith een gemiddelde van maar liefst 118,52 (!) per beurt. Dat is het hoogste gemiddelde ooit op het toernooi. Van Gerwen gaf de Engelsman dan ook geen schijn van kans: 6-1 voor Mighty Mike.

Van Gerwen gooide in zijn eerste beurt een 180 en daarmee was de toon gezet. Hij pakte de leg met een 10-darter. De 2e leg was een stuk minder, maar de Nederlander wist in 17 pijlen wel de eerste break van de wedstrijd te pakken. De Groene Sloopkogel was niet meer te stoppen: in 12, 11 en 12 darts pakte hij ook de volgende 3 legs. Smith won nog 1 legje, maar Van Gerwen eindigde met een 12-darter.

Van Duijvenbode

Met het gemiddelde van ruim 118 verpulverde Van Gerwen het record op de Players Championship Finals. Dat stond met 112,05 op naam van Dirk van Duijvenbode. Dat gemiddelde gooide hij vorig jaar bij de laatste 16 tegen Ryan Searle.

Favoriete toernooi

Van Gerwen is de titelverdediger en won in totaal 7 van de laatste 10 Players Championship Finals. Na het winnen van de Premier League verloor hij bij de meeste grote toernooien al snel, maar hij lijkt dus net op tijd in vorm te komen voor het WK van volgende maand.