Gerwyn Price verrassend positief na uitschakeling WK darts: 'Waardeer hoe publiek achter me stond'
i

Getty Images

Gerwyn Price verrassend positief na uitschakeling WK darts: 'Waardeer hoe publiek achter me stond'

Brian Vesseur • 10:44, 29-12-2023 / Laatste Update: 21:01, 04-01-2024

Gerwyn Price heeft een flinke haatliefdeverhouding met het dartspubliek. En vaak nog meer haat dan liefde. Dat leek donderdagavond iets anders. De Welshman werd meerdere keren toegezongen door het publiek in Ally Pally. Helaas voor Price hielp het niet: hij verloor met 4-2 van Brendan Dolan op het WK darts.

Price werd tot nu toe eenmaal wereldkampioen en dat was in 2021, toen het WK darts zonder publiek werd gespeeld door corona. Als er wel publiek is, krijgt Price vaak te maken met boegeroep. Tegen Dolan was dat heel soms ook nog te horen. Dolan zei daarover: "Wat mij betreft is Gezzy een klasbak en verdiende hij het boegeroep niet."

Positieve Price

Zelf was Price ook verrassend positief over het publiek. De fluiters en de 'boeroepers' werden vaak overklast door het publiek dat The Iceman toezong. Price was dan ook eens positief na een (verloren) wedstrijd. Op Instagram zei hij: "Ik wil alleen maar zeggen hoezeer ik het publiek waardeer dat achter me stond. Ik kreeg gewoon geen ritme en Brendan benutte elke kans die ik hem gaf. Goed gedaan van hem en hopelijk leer ik hiervan."

Dubbels

Price gooide scorend niet slecht, maar kreeg de dubbels maar niet in het bord tegen Dolan. Hij miste liefst 23 kansen op een dubbel. "Helemaal kapot van de kansen die ik vanavond weggaf, te hard proberen en mezelf op de borst kloppen."