Gian van Veen verklaart nederlaag: 'Voelde het langzaam wegglippen'
i

Getty Images

Gian van Veen verklaart nederlaag: 'Voelde het langzaam wegglippen'

Bart van der Wijst • 23:53, 18-12-2023 / Laatste Update: 14:34, 07-01-2024

Gian van Veen werd enigszins verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde van het WK darts. De 21-jarige debutant ging onderuit tegen Man Lok Leung uit Hong Kong. Van Veen erkende na afloop dat de sterkere speler had gewonnen.

"Dit had ik niet verwacht", baalde hij na afloop bij Viaplay. "Voor mijn gevoel kom ik in de tweede set al goed weg. 2-0 voor en je verliest 3-2. Aaaah...", schreeuwde hij. "Helaas, helaas, helaas."

Waar ging het mis?

Van Veen concludeerde na afloop waar het voor hem mis ging. "De dubbels gingen goed, maar scorend was het niet goed genoeg. Hij heeft verdiend gewonnen. Hier baal ik e-norm van. Op dit toernooi moet je het laten zien en dan doe je het niet. Het is wat het is", sipte de Nederlander. "Als je 2-0 voor komt, moet je het niet verliezen. Ik voelde het langzaam wegglippen."

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

Na de 2-0 werd Van Veen slechter en Leung alleen maar beter. Dat zag ook de man uit Hong Kong. "Scorend was hij heel goed. Hij gooide veel te veel 180's, vond ik. Zijn dubbels vielen ook beter op het einde en dan verlies je."

Tweede ronde

Leung mag zich melden in de tweede ronde tegen Gabriel Clemens. Van Veen kan vanaf nu worden ingezet als analist bij Viaplay.