21-jarige sensatie Gian van Veen is al zeker van WK darts
i

PDC Darts

21-jarige sensatie Gian van Veen is al zeker van WK darts

Brian Vesseur • 20:17, 01-11-2023 / Laatste Update: 11:49, 08-01-2024

Dartssensatie Gian van Veen zien we in december sowieso terug op het WK darts. De 21-jarige Nederlander, die de afgelopen maanden debuteerde op de UK Open en het EK, heeft zich enige tijd terug al verzekerd van een WK-ticket.

Gian van Veen naar het WK darts

De top 32 van de wereld wordt sowieso uitgenodigd voor het WK en daarnaast ook de top 32 van de Pro Tour-ranglijst. Eigenlijk staat hij 29e op die Pro Tour-lijst, maar als je de top 32 van de wereld niet meetelt staat hij 3e! Hij moet alleen Ricardo Pietreczko en Ryan Joyce voor zich dulden.

Development Tour

Maar zelfs die statistiek doet er niet toe, want Van Veen won dit jaar namelijk de Development Tour. En als winnaar daarvan mag het talent naar het WK! In de eindstand bleef Van Veen Luke Littler en Wessel Nijman voor. Ook Nijman heeft zich overigens geplaatst voor het WK darts.

96 darters

Er doen in totaal 96 darters mee aan het WK. De overige 32 plaatsen zich via verschillende toernooien van over de hele wereld, om het deelnemersveld lekker divers te houden. Zo plaatsten zich al 2 vrouwen (Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki) voor het komende WK.

EK darts

Op het EK verbaasde Van Veen iedereen door het tot de halve finale te schoppen. In de kwartfinale won hij nog met 10-6 van Michael van Gerwen en daarvoor schakelde hij ook Daryl Gurney en Damon Heta uit. James Wade bleek in de halve finale met 11-9 te sterk.