Hoe Michael van Gerwen via Robin van Persie aan zijn legendari­sche opkomstnummer komt
i

Getty Images

Hoe Michael van Gerwen via Robin van Persie aan zijn legendari­sche opkomstnummer komt

Jeroen Rooseboom • 10:22, 26-12-2023 / Laatste Update: 08:14, 05-01-2024

'Oooohh, Michael van Gerwen... Oooohh, Michael van Gerwen...'. Iedere dartsfan kan het bekende deuntje uit het opkomstnummer van de Nederlandse darter wel dromen. Seven Nation Army van The White Stripes is al jaren de walk-on song van Van Gerwen. Maar hoe komt hij daar eigenlijk aan? Hint: daar heeft ex-voetballer Robin van Persie iets mee te maken.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

MvG heeft niet altijd het nu zo bekende liedje als opkomstnummer gebruikt. Zo gebruikte hij bijvoorbeeld tijdens het WK in 2008 nog Fast Fuse van de band Kasabian. Check de video hieronder. Tekst loopt door onder de video

Van Gerwen vertelt in gesprek met het Algemeen Dagblad hoe hij uiteindelijk toch bij Seven Nation Army is uitgekomen. "Dat is gekomen in de tijd dat Robin van Persie bij Manchester United speelde. Toen zongen ze ‘Ooooh, Robin van Peeersieeee’. Hetzelfde geldt voor Vincent (van der Voort, red.). Zijn walk-on is afgeleid van een supporterslied uit de tijd dat Rafael van der Vaart bij Tottenham Hotspur speelde."

Mighty Mike nam het liedje van Van Persie over en merkte dat het daarna erg goed ging met zijn carrière. "Hier voel ik me lekker bij en ik won er veel mee dus daardoor heb ik het altijd zo gehouden. Ik vind dit top."

André Hazes

"Veel darters hebben een saai nummertje. Onlangs (op de Players Championship Finals, red.) speelde ik tegen de Belg Mario Vandenbogaerde. Die had een Belgisch nummer. Ja, dat klinkt voor die Engelsen natuurlijk voor geen meter. Alsof ik met André Hazes het podium op zou komen."