Gekibbel tussen Van Gerwen en Van Duijvenbode over tafeltje: 'Lik m'n reet!'
i

PDC

Gekibbel tussen Van Gerwen en Van Duijvenbode over tafeltje: 'Lik m'n reet!'

Bart van der Wijst • 14:24, 31-12-2022 / Laatste Update: 08:33, 12-12-2023

Michael van Gerwen won vrijdagavond met 4-1 in sets van Dirk van Duijvenbode in de 4e ronde van het WK. Aubergenius kwam niet in zijn spel en speelde volgens MvG een spelletje. De beste Nederlandse darter van dit moment beschuldigde Van Duijvenbode van vertragen.

"Dirk probeerde dat een beetje, maar dat vergeef ik hem", zei Van Gerwen na afloop tegen De Telegraaf.

Uitleg

Van Duijvenbode snapte niks van de beschuldigingen van Van Gerwen. In tegenstelling tot zijn voorgaande partijen moest DvD nu naar het rechtertafeltje lopen, omdat hij de laagst geklasseerde speler was.

"Normaal hebbie al een slokkie in je mond als hij begint met gooien, maar nu had hij al 2 pijlen gegooid voordat ik een keer bij dat tafeltje was. Dat was dus geen tactiek, ik sloeg dat tafeltje nu zelfs af en toe over", analyseerde DvD. "Hij heeft daar als nummer 3 nooit zo veel last van. En ik neem ook meer water dan hij."

Reactie MvG

Van Gerwen lachte om de uitleg van Van Duijvenbode. "Natuurlijk probeerde hij te vertragen, zeker te weten", verzekerde Van Gerwen. "Dat het aan het tafeltje lag? Haha, ja, lik m’n reet. Iedereen heeft dat toch gezien? Maar het maakt niet uit. Hij baalt natuurlijk ontzettend van hoe het is gelopen. Ik ga nu heel mild voor hem zijn, maar als hij dat zelf niet in de gaten had, dan is er iets niet goed", aldus Van Gerwen.

"Hij had het zichzelf makkelijker kunnen maken door te zeggen: ik heb alles geprobeerd, maar het lukte niet. Hij weet dat zelf ook wel, maar geef hem eens ongelijk", aldus Van Gerwen. "Hij is echt een fantastische jongen en als het voor hem niet valt, dan is dat natuurlijk zuur op een WK."

Wil jij volgend jaar zelf genieten van de sfeer en het schitterende darten in Ally Pally? Met Sportreizen.com ben je altijd verzekerd van officiële tickets. Schrijf je hier in om als eerste op de hoogte gebracht te worden van alle mogelijkheden voor zo'n heerlijke reis naar het WK darts in Londen!