Inactieve darter Corey Cadby moet tourkaart inleveren van de PDC
i

Getty Images

Inactieve darter Corey Cadby moet tourkaart inleveren van de PDC

Brian Vesseur • 10:14, 11-01-2024 / Laatste Update: 06:53, 15-01-2024

Corey Cadby moet zijn tourkaart inleveren van de PDC. De 28-jarige Australiër won op de Q-School van 2023 een tourkaart, waardoor hij aan de professionele toernooien mocht meedoen. Hij kwam alleen nergens opdagen! De PDC zat met de situatie in de maag en besloot een nieuwe regel in te voeren, waardoor Cadby zijn tourkaart heeft moeten inleveren.

King Cadby, die bekend staat als een boefje, heeft een strafblad in Australië. Dat maakt het voor hem nogal moeilijk om in het Verenigd Koninkrijk een (werk)visum te krijgen, wat het gooien van toernooien een stukje lastiger maakt. Zelfs in enkele districten in Australië is Cadby niet welkom, waardoor hij ook in zijn thuisland niet veel toernooien kan gooien.

Rechtzaak gemist

In 2019 verscheen hij op het nieuws in Australië, omdat hij meerdere verkeersboetes open had staan en een rechtszaak had gemist. Het geknoei met geldige visums is dus niet van het afgelopen jaar: hij kent dit probleem al jaren. Het is zonde van zijn talent, aangezien hij in 2018 de finale haalde van de UK Open.

Feest voor de amateurs

De een zijn dood is de ander zijn brood, is een uitdrukking die hier goed bij past. De PDC geeft door het gedoe rondom Cadby niet dertig, maar 31 tourkaarten weg dit jaar. We krijgen dus een extra darter in het professionele circuit.