Jelle Klaasen overleeft 2 matchdarts op Lakeside en staat in kwartfinale WDF WK
i

Pro Shots

Jelle Klaasen overleeft 2 matchdarts op Lakeside en staat in kwartfinale WDF WK

Noah Hoogenboezem • 22:08, 07-12-2023 / Laatste Update: 08:38, 07-01-2024

Jelle Klaasen is door het oog van de naald gekropen op Lakeside. De 39-jarige darter versloeg landgenoot Dennie Olde Kalter in de achtste finale van het WDF WK na een gigantische thriller. Olde Kalter kreeg 2 matchdarts, maar Klaasen pakte toch de winst en gaat als derde Nederlander naar de kwartfinales.

Klaasen brak in 2006 door toen hij op Lakeside het BDO WK won, maar ruim 17 jaar later eindigde zijn avontuur bijna bij de laatste 16. Olde Kalter kwam in de beslissende vijfde set op 2-0-voorsprong, maar Klaasen maakte dankzij een bijzondere 134-finish (triple 18, triple 18, dubbel 13) weer gelijk.

Sudden death

Normaal gesproken moet er in de beslissende set met 2 legs verschil worden gewonnen. Op Lakeside is dat alleen niet het geval. Klaasen kreeg in de allesbeslissende vijfde leg als eerste 2 pijlen om de partij te winnen, maar liet die liggen. Olde Kalter kreeg daardoor ook 2 matchdarts, maar ook hij wist de dubbel niet te raken. Klaasen maakte daarna geen fout.

3 Nederlanders

Klaasen is na Wesley Plaisier en Chris Landman de derde Nederlander in de kwartfinales. Klaasen speelt in de volgende ronde tegen een Amerikaan, maar hij weet nog niet wie dat is. Leonard Gates en Danny Lauby spelen later op de donderdagavond tegen elkaar om een plekje bij de laatste 8.