Jermaine Wattimena buigt op WK niet voor de Queen of the Palace
i

Getty Images

Jermaine Wattimena buigt op WK niet voor de Queen of the Palace

Bart van der Wijst • 23:57, 17-12-2023 / Laatste Update: 15:40, 08-01-2024

Jermaine Wattimena heeft het Alexandra Palace aardig stil gekregen in zijn partij op het WK tegen Fallon Sherrock. De Nederlander had de lastige taak om tegen een vrouw te spelen, iets wat in het verleden wel vaker lastig is gebleken. Toch merkte je daar bij Wattimena op de eerste set na weinig van. Hij won knap met 3-1.

Sherrock snoepte de eerste set af van Wattimena, die vooral in de laatste leg even niet thuisgaf. Hij was niet in 15 pijlen uit en dat kostte hem de kop. Sherrock sloeg toe en maakte het publiek nóg enthousiaster.

Stoïcijns

Toch liet Wattimena zich niet gek maken door het thuispubliek. Hij gooide zijn eigen wedstrijd, iets wat hij vooraf bij Viaplay al benoemde, en harkte zijn legs binnen. Het niveau van de Nederlander bleef van dusdanig niveau dat er voor Sherrock weinig te halen viel. Nadat hij er 1-1 in sets van maakte, liet hij met een vuistje richting de camera even weten dat hij er was.

Na de pauze knalde hij met 3-0 in legs naar de voorsprong: 2-1 in sets voor de Nederlander. Even leek Sherrock de stand in sets gelijk te trekken, maar de Engelse had haar vizier op de dubbels niet meer op scherp staan. Met een heerlijke 110-finish knalde Wattimena de 2-2 in legs op het scorebord.

Tweede ronde

Bijna maakte de Nederlander het nóg mooier. Hij miste alleen tops voor een 160-finish om te winnen. Vervolgens gooide hij iets te vlug zijn volgende drie wedstrijdpijlen richting het bord, die gingen er ook niet in. Omdat ook Sherrock bleef missen, was het gelukkig voor Wattimena bij wedstrijdpijl 5 wel raak. Door naar de volgende ronde, tegen de Duitser Martin Schindler.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts