Jermaine Wattimena kan niet verrassen op WK darts en verliest van Martin Schindler
i

Pro Shots

Jermaine Wattimena kan niet verrassen op WK darts en verliest van Martin Schindler

Noah Hoogenboezem • 23:15, 22-12-2023 / Laatste Update: 06:48, 08-01-2024

Jermaine Wattimena heeft in de tweede ronde van het WK darts niet voor een verrassing kunnen zorgen. De Duitser Martin Schindler was te sterk voor de Nederlander: 3-1. Door de uitschakeling van Wattimena zijn nu acht van de twaalf Nederlandse deelnemers uitgeschakeld.

Wattimena had in Ally Pally in de eerste ronde gewonnen van 'the Queen of the Palace' Fallon Sherrock en maakte toen vooral indruk door hoe rustig hij bleef. Schindler is de nummer 26 van de wereld en mocht daardoor de eerste ronde overslaan, dus Wattimena zal hoop hebben gehad dat de Duitser nog eventjes warm moest worden.

Schindler start sterk

Op het podium was daar weinig van te merken. Wattimena hield wel zijn eigen leg, maar Schindler liet zich niet van de wijs brengen en pakte vrij simpel de volgende drie legs waarmee de eerste set binnen was. De Duitser was scorend een stuk beter dan Wattimena.

Degelijke Duitser

In de tweede set was het ongeveer hetzelfde verhaal. Wattimena begon zelf nog ietsje minder te scoren en kreeg het daardoor steeds moeilijker. Schindler liet daarbij geen kans liggen en pakte opnieuw de set met 3-1.

Comeback

Wattimena had in de partij voor hem gezien hoe Florian Hempel terugkwam van een 2-0 achterstand in sets en dat zal hem hoop hebben gegeven. Schindler brak de Nederlander meteen, maar die knokte zich toch terug. Wattimena brak terug en gooide in de volgende leg zelfs een 170-finish. Schindler dwong wel een beslissende vijfde leg af.

Wattimena stond met de rug tegen de muur, maar stond na vier beurten keurig op een dubbel. Hij kroop alleen door het oog van de naald toen Schindler de dubbel 20 miste voor een 145-finish. Wattimena gooide de dubbel wel en overleefde dus een matchdart.

Schindler blijft rustig

Schindler liet zich niet van de wijs brengen en stond binnen no-time met 2-0 voor in de vierde set. De Duitser kreeg vervolgens in de derde leg zijn tweede matchdart en deze vloog er wel in. Schindler eindigde de partij met een gemiddelde van 96 en Wattimena kwam net niet boven de 90 uit.

Beste prestatie

Schindler mag het in de volgende ronde gaan opnemen tegen Scott Williams, die donderdag voor verrassing zorgde door Danny Noppert met 3-0 naar huis te gooien. De Duitser heeft nu al zijn beste resultaat op het WK geëvenaard door de derde ronde te halen. Dat deed hij vorig jaar ook. Toen verloor hij van de uiteindelijk winnaar Michael Smith met 4-3.