Joshua Rock houdt geloof in wereldtitel darts: 'Ik weet wat ik kan'
i

Getty Images

Joshua Rock houdt geloof in wereldtitel darts: 'Ik weet wat ik kan'

admin • 11:28, 18-12-2022 / Laatste Update: 01:59, 08-01-2024

De hype rond Joshua Rock blijft groeien. Ondanks dat 'Rocky' dit jaar zijn debuut maakt tijdens het WK darts, gaf hij voor het toernooi al aan het WK te kunnen winnen. Zaterdagavond maakte hij het begin van een mogelijk sprookje waar, door José Justicia met 3-1 te verslaan.

"Ik weet wat ik kan”, zei Rock na afloop van zijn gewonnen wedstrijd tegen Justicia. "Ik moet toegeven dat ik tijdens de wedstrijd wel gefrustreerd was, omdat ik niet mijn beste spel toonde. Het was voor nu belangrijk om de 1e ronde winnend af te sluiten om van daaruit verder te gaan met mijn missie. Er lag een enorme druk op me, want iedereen verwacht dat ik ver kom, maar het belangrijkste was de winst."

Doel is de wereldtitel

De wereldtitel is hét grote doel van de jongeling. volgens diverse kenners kan Rock inderdaad ver komen. Zo gooide hij tijdens de Grand Slam of Darts een 9-darter tegen Michael van Gerwen én versloeg hij Mighty Mike in de groepsfase. Rock speelt woensdag in de 2e ronde van het WK darts tegen Callan Rydz, de nummer 23 van de wereld.