Jules van Dongen pakt tourkaart meteen weer terug op Q-School
i

PDC Darts

Jules van Dongen pakt tourkaart meteen weer terug op Q-School

Bart van der Wijst • 17:55, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:51, 15-01-2024

De Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen heeft zijn PDC Tour Card weer terug! The Dutch Dragon heroverde hem via Q-School, waar Van Dongen een van de solidere spelers was. De darter onder Amerikaanse vlag bereikte op dag twee de halve finale, zaterdag strandde hij in de achtste finales. Desondanks had hij daarmee wel zijn tourkaart terug.

Tegen zijn eigen verbazing in won Van Dongen in 2022 een tourkaart. Het eerste jaar was vooral ervaring opdoen, in 2023 ging het een stuk beter. Met name het laatste half jaar van Van Dongen zag er stukken beter uit dan in zijn begintijd bij de PDC.

WK darts

Van Dongen ging op de vloer steeds beter gooien en deed ook mee aan de Euro Tour. Uiteindelijk verdiende hij zo een plekje op het afgelopen WK darts, waar hij in de eerste ronde verloor van de Australiër Darren Penhall. Dat betekende ook meteen dat Van Dongen zijn tourkaart kwijt was. Maar, zo bleek later, niet voor lang.

- Op deze sites volg je Q-School

De Nederlanders Martijn Dragt en Jelle Klaasen wonnen een PDC Tour Card door dagwinnaar te worden. Zondag staat de laatste dag op het programma in het Duitse Kalkar. De top-9 van de EU Q-School Order of Merit krijgt een tourkaart. Naast Van Dongen (nummer 1) staan Patrick Geeraerts, Wesley Plaisier, Chris Landman en Damian Mol aan de goede kant van de streep.