Kenners over WK darts-debutant Luke Littler: 'Beter dan Michael van Gerwen op die leeftijd'
i

ProShots

Kenners over WK darts-debutant Luke Littler: 'Beter dan Michael van Gerwen op die leeftijd'

Marcel Roes • 18:56, 20-12-2023 / Laatste Update: 07:36, 07-01-2024

Luke Littler (16) speelt donderdag in de 1e ronde van het WK darts tegen Christian Kist. Ondanks de jeugdigheid van Littler is de Engelsman de favoriet tegen Kist, ooit wereldkampioen bij de bond BDO. Luke the Nuke is namelijk niet alleen voor zijn leeftijd geweldig goed aan het presteren. Nee: hij presteert geweldig goed, punt.

In korte tijd won Littler het jeugd-WK van de PDC (tegen Gian van Veen) en ook nog het WK voor spelers van 16 jaar en jonger. De trebles vielen in die partijen als rijpe appeltjes. Het scorend vermogen Littler is gewoonweg volwassen.

Luke Littler debuteert op WK darts

Maar ja: hij is pas 16 jaar, debuteert op het WK en zeker in de latere rondes gaan de partijen langer duren dan hij bij jeugdtoernooien gewend is. Dus er is alle reden om de verwachtingen rondom het Engelse dartstalent te temperen. Aan de andere kant: het is simpelweg behoorlijk speciaal wat hij heeft laten zien.

Beter dan Michael van Gerwen

Het Nieuwsblad maakte een rondje langs dartskenners om te horen wat zij van Littler vinden. Profdarter Matthew Edgar zegt: "Ik word normaal gezien niet zo snel enthousiast over talenten. Kijk naar Josh Rock, die dit seizoen heel wat problemen kende. Hetzelfde voor Gian van Veen. Maar Luke Littler is van een ander kaliber. Luke geeft me dezelfde vibes als toen Van Gerwen net kwam piepen. En hij is verdorie beter dan Michael op zijn leeftijd."

Tovenaar

Paul Nicholson, op zijn hoogtepunt de nummer 9 van de PDC Order of Merit, zegt: "Hij is echt speciaal. Wat die jongen nu al kan op zijn leeftijd is een droom. Wat zeg ik: het is zelfs meer dan een droom. Hoe hij presteert onder druk is enorm fascinerend. Wat een tovenaar!"

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts