Kim Huybrechts haalt hard uit: 'Andere Belgen interesseren mij niet meer'
i

PDC

Kim Huybrechts haalt hard uit: 'Andere Belgen interesseren mij niet meer'

Pim Huberts • 20:36, 23-12-2023 / Laatste Update: 01:36, 05-01-2024

Kim Huybrechts heeft zich niet collegiaal uitgelaten op het WK darts. Nadat hij kansloos verloor van Richard Veenstra op het WK darts, liet hij zich gaan op de persconferentie. "Vanaf nu is het Kim Huybrechts en kan iedereen de spreekwoordelijke boom in. Ik doe gewoon mijn eigen ding", vertelde hij bij Het Nieuwsblad.

Lees ook: Collega-darter keihard voor landgenoot Kim Huybrechts: ‘Slechtste WK ooit’

Huyrechts verloor in de 2e ronde van Veenstra zonder een leg te winnen. "Dit is misschien wel de grootste teleurstelling uit mijn carrière."

'Artikels over verleden'

'The Hurricane' was vooral niet te spreken over de media. "Mijn voorbereiding verliep supergoed, maar dan kwamen er toch weer artikels boven over mijn verleden waardoor je toch even de mist in gaat." Huybrechts doelde op de ruzie met Dimitri van den Bergh, die een klacht tegen hem indiende.

Belgen

Maar ook zijn collega-darters uit België moesten het afweten. "Vanaf 2024 is het gewoon Kim Huybrechts en niemand anders. Ik ga niet meer kijken naar andere spelers in de wereld. Nummer 1, 2 of 3 van de wereld, het interesseert me niet meer. Ook de andere Belgen. Ik heb ze redelijk ver proberen mee te brengen, maar dat interesseert me nu ook allemaal niet meer."

Doelwit

Naast Huybrechts en Van den Bergh, stonden Mike de Decker en Mario Vandenbogaerde op het WK. Ook zij vlogen vroeg uit het toernooi. "Ik wil er nog tien jaar bijdoen op het hoogste niveau, maar blijkbaar ben ik een doelwit geworden", concludeert Huybrechts.