🎥 | Kim Huybrechts kritisch op caller Russ Bray: 'Qua rekenen is hij de slechtste'

Pim Huberts • 15:08, 16-12-2023 / Laatste Update: 06:01, 05-01-2024

Kim Huybrechts lijkt het een prima keuze van Russ Bray te vinden om met dartspensioen te gaan. De bekendste mastercaller van de dartwereld stopt na het WK darts 2024 met scores tellen. "Hij heeft de bijzonderste stem, maar is qua rekenen de minste", vertelt Huybrechts in de Double Top-podcast.

Lees ook: Op deze leeftijd begon PDC-mastercaller Russ Bray met roken

"Hij heeft misschien wel de meest legendarische 'One Hundred And Eighty' met die hese stem", vertelt de Belgische darter verder. "Maar bij hem ga je als darter automatisch wel wat meer mee rekenen. Dan ga je toch sneller twijfelen."

Check het volledige speelschema van het WK darts hier.

Fout van scheidsrechter

Gelukkig voor Bray - en de andere scheidsrechters naast de oche - staan er ook 2 schrijvers langs het bord. Huybrechts: "Die kijken ook mee en verbeteren soms een fout van de scheidsrechter." Toch sluipt er weleens een foutje in, bij de scheidsrechter of schrijver(s). En dan is de call van de scheidsrechter heilig, ook al is het eigenlijk fout.

WK darts

Huybrechts speelt volgende week zaterdag op 23 december pas zijn eerste wedstrijd op dit WK. Hij neemt het op tegen de winnaar van Richard Veenstra - Ben Robb. Het is het 13e WK darts op rij voor de 38-jarige Antwerpenaar. In 2012 haalde hij de kwartfinale.