Kim Huybrechts laat zelfvertrouwen even zien: 'Ik ben beste Belgische darter aller tijden'
i

ANP

Kim Huybrechts laat zelfvertrouwen even zien: 'Ik ben beste Belgische darter aller tijden'

Yvo van Dorst • 13:15, 09-10-2023 / Laatste Update: 07:22, 08-01-2024

Kim Huybrechts heeft in de podcast Double Top een tikkeltje arrogante kant van zichzelf laten zien. De Belg vindt zichzelf namelijk de beste Belgische darter aller tijden en heeft daar ook nog eens een heldere uitleg voor.

"Ik vind dat ik de beste Belgische darter aller tijden ben", vertelt Huybrechts stellig na een vraag over de beste darter uit Vlaanderen. "In een moeilijke periode heb ik me opgewerkt naar een top-10 speler. Het niveau was toen ook bijzonder hoog en ik ben zelfs twee keer uitgenodigd voor de Premier League Darts."

Nostalgie

Huybrechts vindt ook dat hij vroeger dominant was in het Belgische darts, vergeleken met Mike den Decker en Dimitri van den Bergh die nu meer partijen winnen. "Als ik mezelf qua talent vergelijk met andere Belgen ben ik gewoon beter, maar bij mij wil het hoofd niet altijd mee." Huybrechts verloor ook beide ouders, wat hem sterker maakte. "Dat is toch een enorme rugzak die je meeneemt voor de rest van je leven. Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker hebben zo'n dingen gelukkig nog niet moeten meemaken."