Kim Huybrechts weigert aan de kant te gaan voor Dimitri van den Bergh: 'Ze mogen zeggen wat ze willen'
De Belgische darter Kim Huybrechts. ©Getty Images

Kim Huybrechts weigert aan de kant te gaan voor Dimitri van den Bergh: 'Ze mogen zeggen wat ze willen'

13:14, 28-01-2024

Kim Huybrechts heeft geen boodschap aan de wens van Dimitri van den Bergh om niet meer met hem, maar met Mike De Decker te gooien op de World Cup of Darts. De Belgische darters hebben al bijna een jaar ruzie en telkens worden er nieuwe vuurtjes aangewakkerd.

Begin 2023 ging het mis tussen de twee Belgische darters, met als klap op de vuurpijl de openlijke ruzie op de World Cup of Darts. Namens team België gunden ze elkaar geen blik waardig en sprak de dartwereld er schande van. Na tussenkomst van de PDC en de managers van Van den Bergh en Huybrechts ging het weer even 'normaal', maar de rest van 2023 stond in het teken van die ruzie.

Van den Bergh: 'Liever met Mike De Decker'

Dit weekend schepte Van den Bergh weer wat kooltjes op het vuur, door te zeggen dat hij liever niet meer met Huybrechts de World Cup of Darts gooit. Hij doet dat liever met Mike De Decker. Maar de PDC zegt: de twee best geklasseerde spelers van een land spelen samen en voorlopig is dat toch nog echt Huybrechts. Hij gaat dus ook niet zomaar aan de kant.

'Ze zullen zelf op moeten geven'

"Ik ga mijn plekje sowieso niet opgeven", zegt Huybrechts in gesprek met Double Top. "Ze mogen zeggen wat ze willen. Ik dart ook liever met Ronny (Huybrechts, zijn broer, red.) maar dat is niet realistisch. Als zij niet met mij willen gooien, dan zullen ze zelf op moeten geven. Dan gooi ik wel met de nummer vier van de ranking."

'Het raakt mij niet meer'

Wat gaat er gebeuren als Van den Bergh en Huybrechts tóch samen op de World Cup staan? Huybrechts geeft, tekenend, antwoord in de ik-vorm in plaats van in de wij-vorm. "Ik ga gewoon m'n best doen. 2024 wordt sowieso een heel rustig jaar voor mij. Die jongens mogen zeggen wat ze willen, het raakt mij niet meer in m'n koude kleren. In het verleden is wel vaker geprobeerd om onder mijn huid te kruipen, maar ik ga me niet meer laten pakken. Het is Kim-time en verder niks."

Ranglijst van de Belgen

Dimitri van den Bergh is de huidige nummer veertien van de ranglijst en daarmee al zeker van een plek op de World Cup. De strijd tussen Huybrechts en De Decker is wel een spannende. Huybrechts is nu nog de tweede Belg op de ranking op plek 32, maar De Decker komt steeds dichterbij. Hij is nu de nummer 39 en het verschil is nog 'maar' zo'n 45 duizend pond.

World Cup of Darts in juni

De World Cup of Darts wordt pas gespeeld tussen 27 en 30 juni 2024. Er zitten dus nog flink wat toernooien tussen nu en dan, waarin de ranglijst nog kan veranderen.