Live WK darts | Gerwyn Price eenvoudig door, Gian van Veen enigszins verrassend onderuit
i

Getty Images

Live WK darts | Gerwyn Price eenvoudig door, Gian van Veen enigszins verrassend onderuit

Bart van der Wijst • 00:15, 19-12-2023 / Laatste Update: 05:55, 07-01-2024

Gian van Veen debuteerde maandag op het WK. Het eindigde in een domper... De Nederlander verloor ondanks een 2-0-voorsprong van de ontketende Man Lok Leung uit Hong Kong. Wel was er succes voor Thibault Tricole, die Franse geschiedenis schreef, en Martin Lukeman. Ook Gerwyn Price kwam in actie, hij rekende in rap tempo af met Connor Scutt. Lees hieronder alles van speelavond 4 terug in onze liveblog! Dinsdag zijn we er weer tijdens de middag- en avondsessie.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

Let op: het kan een paar seconden duren voordat het liveblog geladen is.

Mario Vandenbogaerde - Thibault Tricole 1-3

Voor beide darters een debuut op het PDC WK. Voor Tricole helemaal speciaal, hij was de eerste Fransman ooit die dat lukte. De avond werd nog historischer voor hem: The French Touch won met 3-1 in sets. Daardoor mag hij zich gaan melden in de tweede ronde tegen Rob Cross. Voor Vandenbogaerde was het dubbel pech: hij verliest ook zijn tourkaart.

Gian van Veen - Man Lok Leung 2-3

Gian van Veen leek op weg naar een makkelijke zege bij zijn debuut op het WK. Hij stond met 2-0 voor tegen Man Lok Leung uit Hong Kong en zijn tegenstander kon maar geen belangrijke dubbels raken. Maar na de 2-0 stortte Van Veen volledig in, terwijl Leung opbloeide. Hij gooide alles en won tegen alle verwachtingen in van de Nederlander.

Martin Lukeman - Haupai Puha 3-1

Martin Lukeman boekte een zakelijke zege op de Nieuw-Zeelander Haupai Puha, die vooral zichzelf de schuld mag geven. Puha was niet aan op de dubbels. En dat kost je op het WK de kop. Lukeman speelt in de volgende ronde tegen Damon Heta.

Gerwyn Price - Connor Scutt 3-0

Gerwyn Price boekte in tegenstelling tot Michael Smith wel een eenvoudige zege in de tweede ronde van het WK darts. Hij won met 3-0 in sets van Connor Scutt (3-0, 3-0, 3-2). In de laatste set kwam Scutt op het scorebord met een prima 121-finish. Nadat Price wat wedstrijdpijlen miste, mocht Scutt nog een legje pakken.