LIVE WK darts | Michael van Gerwen door naar kwartfinale na overwinning op Stephen Bunting
i

Getty Images

LIVE WK darts | Michael van Gerwen door naar kwartfinale na overwinning op Stephen Bunting

Brian Vesseur • 22:34, 29-12-2023 / Laatste Update: 23:59, 04-01-2024

Raymond van Barneveld heeft zonder groots te spelen de laatste 16 van het WK darts bereikt. Barney profiteerde vooral van de missers van tegenstander Jim Williams. In de volgende ronde treft hij Luke Littler. Verder ging Berry van Peer strijdend ten onder tegen Damon Heta en ging ook Jonny Clayton door. Michael van Gerwen sloopte Bunting en naamgenoot Smith ligt uit het toernooi.

Damon Heta - Berry van Peer 4-3

Bionic knalde uit de startblokken en stond ineens met 2-0 voor in sets. Daarna keerde het snel om en leek Heta op weg naar een simpele zege, maar Van Peer bleef in de wedstrijd hangen. Hij kwam terug tot 3-3 in sets, alleen had in de beslissende set niet meer de kwaliteiten om Heta bij te houden. WK ten einde dus voor de Nederlandse verrassing.

Jonny Clayton - Krzysztof Ratajski 4-2

Ondanks een matig jaar met ook privé-omstandigheden plaatste Clayton zich voor de vierde ronde van het WK. Een break in de eerste set bleek uiteindelijk voldoende voor een solide zege. In de volgende ronde treft hij Rob Cross.

Jim Williams - Raymond van Barneveld 1-4

Barney ging qua cijfers eenvoudig door naar de vierde ronde, maar aan de oche was het een ander verhaal. Het spel was stroperig. Toch stond-ie klaar op de momenten dat Williams miste. Dat is een pluspunt voor Van Barneveld, die tegen Littler uit een ander vaatje moet tappen.

Boris Krcmar - Gary Anderson 1-4

Het leek na de 1e set een spannende wedstrijd te worden. Boris Krcmar brak Anderson en won de set. Dat was dan ook gelijk het laatste dat de Kroaat liet zien. De 4 sets daarna gingen eenvoudig naar de Schot. Gary Anderson plaatst zich daarmee als laatste speler voor de 4e ronde. Hij gaat morgenavond spelen tegen Brendan Dolan.

Michael van Gerwen - Stephen Bunting 4-0

Michael van Gerwen sloopte Stephen Bunting in een wedstrijd die nooit een wedstrijd werd. Bunting kon de hoge verwachtingen niet waarmaken en liep continu achter Van Gerwen aan. De Nederlander had dus geen enkele moeite met 'The Bullet'. Hij gaf geen set weg en won met 4-0.

Michael Smith - Chris Dobey 0-4

De wereldkampioen van vorig jaar is van de troon gestoten, dat is 1 ding dat zeker is. Smith verloor gigantisch van Dobey, die in bloedvorm was. Smith gooide niet eens zo slecht, gooide 102 gemiddeld, maar pakte geen set. Dobey speelt in de volgende ronde tegen Rob Cross of Jonny Clayton.

Het kan enkele seconden duren voordat het liveblog geladen is.