Luke Humphries dankt zijn voornaam aan zijn vaders liefde voor Leeds United
i

Instagram

Luke Humphries dankt zijn voornaam aan zijn vaders liefde voor Leeds United

Bart van der Wijst • 14:39, 04-01-2024 / Laatste Update: 13:25, 05-01-2024

Luke Humphries pakt woensdag voor de allereerste keer in zijn carrière de wereldtitel. Daarmee sloot hij het seizoen 2023 in stijl af, want eerder won hij al de World Grand Prix, Grand Slam of Darts en Players Championship Finals. De kersvers wereldkampioen heeft een geinig feitje aan zich kleven; zijn vader vernoemde hem naar zijn favoriete club, Leeds United.

Luke staat namelijk voor Leeds United Kings of Europe. Zijn vader bracht de liefde voor de voetbalclub over, Humphries junior is namelijk ook groot fan van Leeds.

Opgegroeid met Leeds

"Ik denk dat iedereen weet dat ik ben vernoemd naar de club (Leeds United, red.). Dat is geen geheim. Ik kom niet uit Leeds, maar de club zat echt al vanaf mijn geboorte in mij", sprak Humphries na zijn eindzege bij de World Grand Prix in oktober.

Lees ook: 'Haal alle superlatieven maar uit de kast, Luke Humphries is gewoon de beste van deze planeet'

"Het was geweldig in de beginjaren van mijn leven, daarna hadden we moeilijke tijden. Maar ik heb echt het gevoel dat we nu als club weer in de lift zitten, ondanks wat er vorig jaar is gebeurd", zei hij refererend naar de degradatie uit de Premier League.

Ontmoeting

Humphries meldde zich eerder dit voetbalseizoen op de trainingsaccommodatie van Leeds. Daar sprak hij met manager Daniel Farke en ontmoette hij enkele spelers. "We hadden het over darts en voetbal. Hij (Farke, red.) is een van de aardigste personen die ik heb ontmoet. Hij vroeg om een foto omdat zijn zoon fan is van darts en fan van mij. Dat was nogal een surrealistisch moment. Hij zei dat als ik iets nodig heb van de club, zij het zouden regelen."

Leeds United, met Pascal Struijck, Crysencio Summerville en Joël Piroe in de ploeg, staat momenteel 4e in het Championship. De bovenste 2 ploegen gaan rechtstreeks naar de Premier League. Het gat met nummer 2 Ipswich Town is nu 7 punten.