Luke Humphries na opmerking van Michael van Gerwen: 'Ik ben de favoriet'
i

Getty Images

Luke Humphries na opmerking van Michael van Gerwen: 'Ik ben de favoriet'

Brian Vesseur • 11:39, 29-12-2023 / Laatste Update: 00:30, 05-01-2024

Michael van Gerwen en Luke Humphries zijn de kemphanen bij dit WK darts. De Nederlander had gezegd dat als Humphries gevraagd zou worden naar de favoriet voor dit WK, de Engelsman de naam van Van Gerwen zou zeggen. Die vraag kreeg Humphries dus ook voorgeschoteld. Lachend zei hij: "Ik ben de favoriet!"

Humphries snapte de opmerking van Van Gerwen wel, zei hij onder andere tegen het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk heeft hij ergens gelijk. Als je je geld moet inzetten, doe je dat op Michael. Omdat hij altijd de meest constante is."

'Ik verdien het'

Toch verdient Humphries meer credits, vindt hij zelf. "Maar na wat ik de afgelopen maanden heb laten zien, verdien ik het om de favoriet te zijn. Hoewel ik vanavond verschrikkelijk was, zit ik nog steeds in het toernooi dus het boeit me niet als mensen nu denken dat ik geen favoriet meer ben."

Humphries won dit jaar de World Grand Prix, de Players Championship Finals én de Grand Slam of Darts. Het waren ook zijn eerste 3 majortitels bij de PDC. Humphries won in de finale van de PC Finals nog van Van Gerwen: 11-9. Door zijn goede resultaten is hij inmiddels de nummer 3 van de wereld. Van Gerwen staat tweede.

Veel kanshebbers naar huis

Er zijn al veel goede darters uitgeschakeld. Donderdagavond werd Gerwyn Price, de nummer 5 van de wereld, nog naar huis gegooid. Eerder moesten ook Peter Wright, James Wade, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert het strijdtoneel al verlaten.

Programma

Van Gerwen speelt vrijdagavond tegen Stephen Bunting in de vierde ronde van het WK darts. Humphries neemt het een dag later op tegen Joe Cullen.