Luke Littler in de Premier League? Dan wordt dit zijn extreem drukke programma
i

PDC

Luke Littler in de Premier League? Dan wordt dit zijn extreem drukke programma

Pim Huberts • 21:41, 03-01-2024 / Laatste Update: 09:21, 07-01-2024

Luke Littler kan woensdagavond zijn sprookje nog legendarischer maken als hij wereldkampioen wordt. Weet hij van van Luke Humphries te winnen, kan de 16-jarige dartssensatie zomaar uitgenodigd worden voor de Premier League. Een Premier League Darts zonder wereldkampioen kan bijna niet, toch?

Check ook: Prijzengeld WK darts: dit kan de 16-jarige Luke Littler in de finale van WK darts verdienen

Maar of de PDC Luke 'The Nuke' daadwerkelijk zal uitnodigen, is nog maar de vraag. Bij een Premier League-uitnodiging wordt het speelschema voor Littler namelijk extreem druk.

Geen prijzengeld op deze ranglijst

Als Littler het WK wint, komt hij op de 9e positie van de wereldranglijst terecht. Dat is genoeg om je te plaatsen voor de meeste toernooien, maar niet allemaal. Op de European Tour worden namelijk de beste 16 spelers van de ProTour Order of Merit automatisch uitgenodigd. Een andere ranglijst dus.

- Programma en uitslagen WK darts

Op deze ranglijst heeft Littler 0 pond staan, omdat hij (nog) geen tourkaarthouder is. Het is de ranglijst van de Players Championship- en Euro Tour-toernooien, ook wel vloertoernooien. Mocht hij op de Euro Tour in actie willen komen, zal hij hier dus ook de qualifier voor moeten gooien.

PDC helpt Littler?

Toch kan de PDC Littler - en andere toppers - enigszins helpen. Mogelijk voert de dartsbond namelijk een regelverandering door waardoor Littler niet de extra Euro Tour-qualifier hoeft te gooien.

Eerder meldden bronnen Sportnieuws.nl dat in 2024 de top 16 van de wereldranglijst eerst automatisch geplaatst is voor een Euro Tour en dan pas de beste spelers van de ProTour. Dit zou ook in het voordeel zijn van Nathan Aspinall en Peter Wright, die normaliter ook het kwalificatietoernooi moeten spelen.

Gemiddelde werkweek

Een werkweek van Littler zal er - zonder de mogelijke regelverandering - dan zo uitzien:

Maandag en dinsdag: Players Championships, woensdag: Euro Tour Qualifier, donderdag: Premier League, vrijdag tot zondag: Euro Tour.

Hij zal weken op rij 7 dagen moeten darten én reizen. Is dat wel mogelijk voor een 16-jarige? Of überhaupt voor een darter? Gerwyn Price vindt in ieder geval dat Littler wél de Premier League moet spelen.