Luke Littler kijkt verder na indrukwekkende zege op Barney: 'Ik kan wereldkampioen worden'
i

PDC

Luke Littler kijkt verder na indrukwekkende zege op Barney: 'Ik kan wereldkampioen worden'

Noah Hoogenboezem • 09:36, 31-12-2023 / Laatste Update: 12:06, 08-01-2024

Luke Littler versloeg zaterdagavond op sensationele wijze Raymond van Barneveld met 4-1 in de achtste finale van het WK darts. De 16-jarige Engelsman is de verrassing van het WK en mag het in de kwartfinale gaan opnemen tegen Brendan Dolan. Littler denkt voorzichtig zelfs al verder.

"Als ik zo speel dan kan ik wereldkampioen worden", zei Littler na afloop tijdens de persconferentie. Het 16-jarige supertalent gooide tegen Van Barneveld een gemiddelde van 105. Littler denkt dat zijn leeftijd een voordeel is om de jackpot van een half miljoen pond te winnen: "Ik ben nog maar 16, dus ik hoef voor niets of niemand bang te zijn. Als ik mijn dag heb, kan ik van iedereen winnen en ik heb een van de beste spelers ooit verslagen."

Idool

Littler is groot fan van Van Barneveld. De Engelsman werd een paar weken na de vijfde wereldtitel van de Nederlander geboren. "Het is ongelofelijk om van een van mijn idolen te winnen op het grootste podium van allemaal. Raymond was in zijn vorige partij niet zo heel goed, maar tegen mij lag zijn niveau hoger. Ik was alleen een stuk beter", zei Littler vol zelfvertrouwen.

Kwartfinale

Littler speelt in de kwartfinale tegen Brendan Dolan. De Noord-Ier verraste dit toernooi al tegen oud-wereldkampioenen Gerwyn Price en Gary Anderson. De partij tussen Littler en Dolan wordt in de middag van 1 januari gespeeld. Het hele speelschema is hier te bekijken.