Luke Littler maakt uitglijdertje: 'Ik bied mijn oprechte excuses aan'
i

Getty Images

Luke Littler maakt uitglijdertje: 'Ik bied mijn oprechte excuses aan'

Marcel Roes • 15:55, 01-01-2024 / Laatste Update: 15:19, 08-01-2024

Dartsfans smullen van tienersensatie Luke Littler, Britse media smullen van de onbezonnenheid van de 16-jarige darter. Doordat Luke the Nuke nog weinig ervaring heeft met interviews en media-aandacht, krijgen ze veel van hem gedaan.

De Engelse krant The Sun liet Littler bijvoorbeeld poseren met een bakje kebab, waarin dartpijlen waren geprikt. En in zijn andere hand pronkte een exemplaar van The Sun. De titel van het artikel speelde in op Littlers liefde voor kebab met durum, een soort plat pitabroodje: "Can't beat a pitta bully". Da's natuurlijk ook weer een verwijzing naar de bull in een dartbord.

Liverpool

Na de publicatie van de foto kreeg de jeugdwereldkampioen bij de PDC veel kritiek op social media. The Sun wordt door velen gezien als een sensatiekrant, als riooljournalistiek die alleen maar inspeelt op de onderbuik. Doordat Littler een editie van de krant in zijn hand houdt, leek het alsof hij een lezer of supporter is van het tabloid.

Onder meer supporters van voetbalclub Liverpool konden het lastig verteren. Zij haten de krant vanwege de manier waarop ze schreven over de Hillsboroughramp in 1989. Littler komt uit Runcorn, niet zo ver van Liverpool.

Excuus

Na alle onrust voelde Littler, en het team achter hem, zich genoodzaakt om een verklaring de wereld in te sturen.

Op X schreef hij: "Er is een foto in de media verschenen waarop ik een krant omhoog houd. De media-aandacht die ik heb gekregen is heel nieuw voor me en ik begreep op dat moment niet helemaal wat er van me gevraagd werd. Ik sta op geen enkele manier achter die krant of de kop die bij het artikel stond en ik bied mijn oprechte excuses aan voor het feit dat mensen zich hierdoor gekwetst voelen."