Luke Littler na verloren WK-finale: 'Kan niet wachten om lekker op vakantie te gaan'
i

Getty Images

Luke Littler na verloren WK-finale: 'Kan niet wachten om lekker op vakantie te gaan'

Bart van der Wijst • 00:30, 04-01-2024 / Laatste Update: 15:05, 08-01-2024

Luke Littler kan niet wachten om naar huis te gaan na de verloren WK-finale tegen Luke Humphries. Dat was de conclusie na het gesprek met Viaplay-verslaggever Arjan van der Giessen. The Nuke kreeg de afgelopen weken veel media-aandacht over zijn prestaties in Alexandra Palace. En terecht. Kort na de verloren finale blikte hij terug op die krankzinnige weken.

"Ik heb veel ervaring opgedaan. Veel mensen kennen me nu. Veel mensen kijken nu naar me op. Zoals ik voor de finale zei: ik ben blij dat ik hier stond, het is een rollercoaster geweest de afgelopen weken", sprak Littler.

Bijna 5-2 in sets

Littler keek niet met al te veel negativiteit naar zijn verloren wedstrijd tegen Humphries. "Het enige was dat ik vaak mijn eigen legs verloor", vertelde Littler, die een pijl op dubbel-2 miste om met 5-2 in sets voor te komen. Wat dacht hij toen? "Dat ik er nog steeds drie meer moest winnen. Maar ik won er geen eentje. Luke won de volgende 5", aldus de 16-jarige. "We speelden allebei goed. Hij profiteerde, hield zijn eigen legs en trok het over de streep."

Littler hoopt dat dit het begin is van een geweldige carrière. "Het is een goede start, zeker voor iemand die debuteert. En ik heb veel ervaring opgedaan tijdens dit toernooi."

Premier League

Donderdag wordt bekend wie de 8 deelnemers zijn van de Premier League. Littler wil zelf nog niet denken aan dat toernooi. "Ik kan niet wachten om naar huis te gaan, heb de afgelopen 8 à 9 dagen in een hotel geleefd. En de 2 weken daarvoor ook. Dus ben hier wel een tijdje geweest. Ik heb zin om naar huis te gaan. En op vakantie."

En op vakantie kan Littler. Hij won 200.000 pond aan prijzengeld.

Hieronder zie je de hoogtepunten van de eindstrijd tussen Humphries en Littler:

De volledige reactie van Littler: