Luke Littler treft op jeugdtoernooi supertalent van 14: 'Beter dan hem op die leeftijd'
i

Getty Images

Luke Littler treft op jeugdtoernooi supertalent van 14: 'Beter dan hem op die leeftijd'

Marcel Roes • 18:11, 05-01-2024 / Laatste Update: 11:09, 15-01-2024

Luke Littler sloot het WK darts 2024 af als de nummer 2. Alleen Luke Humphries kon Luke the Nuke ontmantelen. De 16-jarig Engelsman krijgt dit jaar nog genoeg andere kansen om een grote prijs binnen te slepen. Hij doet bijvoorbeeld mee aan de Premier League Darts.

Maar Littler, de regerend wereldkampioen bij de jeugd, gaat ook nog een keertje deelnemen aan een jeugdtoernooi van de bond Junior Darts Corporation. Hij is present bij de Super 16 Final, op 4 februari in Milton Keyenes. Die wedstrijd vindt plaats tijdens de Masters van de PDC, vlak voor de finale van dat toernooi. Littler won de Super 16 in 2023.

Joseph Westby

In de eindstrijd komt Luke Littler de 14-jarige Joseph Westby tegen. Westby is een product van de Blackburn Youth Darts Academy. Keith Brun, directeur daarvan, zegt tegen Daily Mail dit over Westby: "Hij heeft zelfvertrouwen en kijkt ernaar uit. Hij weet dat het een grote uitdaging is, maar hij is er klaar voor. Hij traint 3 uur per dag."

De beste

Brunt kent de dartende tiener nu een jaar of 2. "Hij heeft zichzelf razendsnel ontwikkeld, puur op basis van zijn natuurlijke talent. Van alle kinderen die ik tegen ben gekomen, is hij de beste die ik ooit heb gezien."

Joseph Westby versus Luke Littler