Luke Littler
Luke Littler © Getty Images
i

Luke Littler © Getty Images

Luke Littler was alle aandacht even zat: 'Heb weinig pijlen gegooid sinds de finale'

17:30, 18-01-2024 / Laatste Update: 17:31, 18-01-2024

Luke Littler had na zijn verloren WK-finale even tijd nodig om tot rust te komen. De pas 16-jarige darter heeft sinds die finale op 3 januari bijna geen dartpijl meer aangeraakt.

Luke the Nuke ging de hele wereld over, toen hij als 16-jarig jochie voor het oog van de wereld op zijn eerste WK darts de finale haalde. Dat deed hij ook nog eens door goed te spelen met torenhoge gemiddeldes en door legendes als Raymond van Barneveld en Rob Cross te verslaan. En dat alles op een dieet van kebab en uitsmijters.

Na zijn succes op het WK besloot de PDC om hem direct voor de leeuwen te gooien en hem ook mee te laten doen aan de World Series-toernooien. Hij maakt daar zijn debuut op de Bahrein Darts Masters. Ook komt hij volgende week naar Den Bosch.

Leven is veranderd

"Ik kan dus meteen weer aan het werk", zegt Littler bij de PDC. "Mijn leven en dat van mijn familie is veranderd. Daar ben ik erg dankbaar voor."

"Het is echt een gekkenhuis", vervolgt Littler. "Ik ben uitgenodigd door Warrington Wolves (zijn favoriete rugbyclub, red.) en door Manchester United. Daar heb ik Sir Alex Ferguson ontmoet. Dat was fantastisch en hij zei wat lieve dingen tegen me over gefocust blijven en in mezelf geloven."

Om even van al die gekte bij te komen, besloot hij zich even terug te trekken uit het darts. "Ik heb gechild en niet echt veel pijlen gegooid sinds de WK-finale. Maar ik weet zeker dat het goed komt als ik in de oefenruimte sta. Hopelijk kan ik hier (Bahrein, red.) een goed toernooi draaien."