Dartsensatie Luke Littler wint finale van 'kinder-WK darts'
i

Taka Wu/PDC

Dartsensatie Luke Littler wint finale van 'kinder-WK darts'

20:46, 17-12-2023 / Laatste Update: 11:48, 05-01-2024

Luke Littler maakt op woensdag 20 december zijn debuut op het WK darts tegen Christian Kist, maar ‘The Nuke’ heeft alvast kennis mogen maken met het podium in Ally Pally. Hij speelde voorafgaand aan de middagsessie van zondag de finale van het JDC WK, dit is de onder-16 afdeling van de PDC. Zeg maar het WK voor 'kinderen'.

Littler speelde in de finale van tegen Almos Kovacs. De Hongaar mocht even hopen op een stunt toen hij met 3-1 voorkwam tegen het megatalent. Daarna keerde Littler de wedstrijd om door een 12- en een 15-darter te gooien. Bij een 3-3 stand begon Littler met 6 perfecte pijlen, waarna hij strandde bij pijl 7. Uiteindelijk won hij de leg wel in 11 darts en ging ook de 8e leg naar Littler, waardoor hij met een 5-3-overwinning de titel voor het tweede jaar op rij pakt.

Het is ook gelijk de laatste JDC-wereldtitel voor Littler, omdat hij in januari 17 wordt. Littler is op dit moment een van de sensaties in het topdarten. Hij werd in november de jongste jeugdwereldkampioen ooit en behaalde op de Development Tour al een tourkaart voor de jaren 2024/2025.

Littler doet ook mee aan het officiële WK van de PDC. Als Littler zijn partij woensdag wint van Christian Kist speelt hij in de 2e ronde tegen UK Open-kampioen Andrew Gilding.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts