🎥  | Luxe botenbouwer Richard Veenstra pakt PDC Tourkaart: 'M'n familie stond thuis al klaar'

Pim Huberts • 18:46, 19-01-2023 / Laatste Update: 09:03, 12-12-2023

Richard Veenstra presteerde goed op Q-School en pakte eindelijk een PDC Tourkaart. De 41-jarige darter uit Ossenzijl behoorde jarenlang tot de absolute top van de BDO, maar zal nu (minimaal) de aankomende 2 jaar spelen op het professionele dartscircuit. "Toen ik thuis kwam stond er familie klaar. Dat was leuk", vertelde Veenstra aan Pim Huberts van Sportnieuws.nl en Darts Actueel.

Lees ook: Owen Roelofs (20) won een PDC Tourkaart: ‘Heb mijn voetbalteam moeten vertellen dat ik stop’

Heel spannend maakte Veenstra het niet op Q-School: de darter uit Overijssel eindigde in het Duitse Kalkar als 2e op de ranglijst - ruim genoeg voor een PDC Tourkaart. De nuchtere Veenstra werkt als inkoper bij een bedrijf dat luxe jachten bouwt. "Van die echt luxe schepen van 15 tot 25 meter."

BDO-WK

Hoewel Veenstra pas op 41-jarige leeftijd zijn debuut gaat maken als PDC Tourkaarthouder, heeft hij al genoeg ervaring als darter. In 2019 won hij de Dutch Open en 2-maal strandde hij in de halve finale van het Lakeside-WK. Op het laatste Lakeside-WK, georganiseerd door de WDF, gooide de Nederlander bijna een 9-darter (zie video).

Bijnaam

In 2019 speelde Flyers ook als BDO-vertegenwoordiger op de PDC Grand Slam of Darts. Waar komt de bijnaam van Veenstra vandaan? "Ik woon vlak bij Heerenveen en daar zat altijd het icehockeyteam van de Veenstra Flyers. Dus altijd als ik aan een quizje of een spelletje meedeed, meldde ik mij aan als Veenstra Flyers."