Management Michael van Gerwen bevestigt mogelijke reden uitschakeling: 'Daar had hij last van'
i

Getty Images

Management Michael van Gerwen bevestigt mogelijke reden uitschakeling: 'Daar had hij last van'

Yvo van Dorst • 15:00, 02-01-2024 / Laatste Update: 18:18, 04-01-2024

Michael van Gerwen moest maandagavond na een complete off-day het WK darts verlaten na een verlies tegen Scott Williams. De Nederlander ging zonder een interview te geven naar huis en er werden verschillende redenen gegeven voor zijn nederlaag. Tegenover NOS bevestigt zijn management nu wat er aan de hand was.

Volgens zijn management had Mighty Mike last van zijn maag tijdens het spelen. De Nederlander had telkens het gevoel dat hij moest overgeven en kon de focus mede daarom niet goed bij zijn spel houden. Eerder werd naar buiten gebracht dat er op oudjaarsnacht dingen zouden zijn gebeurd in de privésfeer van Van Gerwen. Zijn management wist daar niets van af, dus dat lijkt een onzinverhaal.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld voor het WK darts

Dat nieuws bevestigde Van Gerwen zelf ook tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik voelde me gisteren gewoon niet best en dat is heel erg zonde", vertelde MvG daar.

Williams

Tijdens het ingooien had Van Gerwen al last van zijn maag, wat ervoor zorgde dat dit al snel opviel bij zijn tegenstander Williams. De Engelsman bevestigde na zijn zege al dat hij bij het ingooien merkte dat MVG te pakken was. Williams neemt het nu in de halve finale op tegen Luke Humphries. De andere halve finale gaat tussen Luke Littler en Rob Cross.