Manager van Rob Cross moet dikke boete betalen na gokken op dartswedstrijden
i

PDC

Manager van Rob Cross moet dikke boete betalen na gokken op dartswedstrijden

Pim Huberts • 20:29, 07-09-2023 / Laatste Update: 22:36, 11-12-2023

De manager van darter Rob Cross heeft een flinke boete gekregen van de PDC. Rab Bain, zoals hij heet, blijkt over een periode van 3 jaar op dartswedstrijden gegokt te hebben, zo bleek uit de nieuwe stukken van de Darts Regulation Authority.

De PDC is erg streng op het handhaven van de regels rondom gokken, want gokkantoren zijn de grootste geldschieters van de sport. Dit geldt dus ook voor managers. Bain zou tussen 2020 en mei 2023 de gokregels hebben overtreden en moet een boete betalen van 1000 pond.

Nederlandse boetes

Ook de Nederlandse darters Derk Telnekes en Gilbert van der Meijden hebben een boete gekregen voor iets dat dit jaar nog is gebeurd. Telnekes weigerde om te schrijven (score tellen van andere wedstrijd) op Q-School en Van der Meijden 'brak toernooiregels'. Jermaine Wattinema weigerde om te schrijven bij een wedstrijd in 2022 en kreeg ook een boete.

Valse coronatest

In dezelfde documenten werd het bekend dat de jonge darter Bradley Phillips voor 4 jaar is geschorst omdat hij een valse coronatest leverde in 2021.