Martijn Kleermaker open over keuze om te stoppen met professioneel darten: 'Was een mentale martelgang'
i

Getty Images

Martijn Kleermaker open over keuze om te stoppen met professioneel darten: 'Was een mentale martelgang'

Jeroen Rooseboom • 16:08, 30-12-2023 / Laatste Update: 16:20, 08-01-2024

Martijn Kleermaker is voorlopig gestopt met professioneel darten. De 32-jarige Nederlander legde bij Viaplay uit hoe hij tot dat besluit is gekomen.

Kleermaker leverde zijn tourcard al in en hoopte zich nog te plaatsen voor het WK darts, maar hij kwam niet door het laatste kwalificatietoernooi. Hij vindt het nu definitief mooi geweest. "Het is een simpele beslissing geweest. Vorig jaar ben ik uit elkaar gegaan met de moeder van mijn kinderen. Dan probeer je dit jaar alles zo goed mogelijk neer te zetten en dan kom je er toch wel achter dat het heel lastig is om het co-ouderschap en het drukke schema van de PDC te combineren."

Mentale martelgang

The Dutch Giant geeft aan dat het vooral mentaal een ontzettend zwaar jaar is geweest. "Dan moet je een keuze maken: wil je zo verder gaan en een mentale martelgang tegemoet gaan, of kies je voor hetgeen wat het allerbelangrijkst is wat je hebt. Dat zijn je 2 jongens (Kleermakers kinderen, red.)."

Het was voor Kleermaker een mentale martelgang op het moment dat het even niet goed ging tijdens een toernooi. "Dan denk je: ik had vandaag ook leuke dingen kunnen gaan doen met de kinderen." Hij kreeg het gevoel dat zijn dartscarrière ten koste ging van de kinderen. "Zo zou het natuurlijk niet moeten zijn."

Ambitities

De darter geeft aan dat dit geen definitief afscheid is. Met zijn 32 jaar is hij nog jong en hij heeft zeker nog ambities. "Als de kinderen wat ouder zijn, ga ik weer naar Q School."

Bekijk het hele fragment hieronder.