🎥 | Michael van Gerwen ook de beste op de kermis: darter gooit op vrije dag toch pijltjes
i

PDC Darts

🎥 | Michael van Gerwen ook de beste op de kermis: darter gooit op vrije dag toch pijltjes

Bart van der Wijst • 20:09, 30-12-2023 / Laatste Update: 12:05, 05-01-2024

Michael van Gerwen heeft enkele rustdagen op het WK darts. De Nederlander bereikte vrijdagavond simpel de kwartfinales door Stephen Bunting met 4-0 te verslaan. Toch kon MvG het niet laten om in zijn vrije tijd wat pijltjes te gooien. Dat deed hij bij Winter Wonderland in Londen.

De beste Nederlandse darter was te vinden in Hyde Park, dat is omgetoverd tot een winters attractiepark met onder andere een schaatsbaan, achtbaan en gigantisch reuzenrad. Ook was er ook een tentje waar je met dartpijltjes ballonnen kapot moest gooien. Daar was Van Gerwen natuurlijk enorm goed in. Welke prijs hij mee naar huis nam? Voor Van Gerwen telt er maar eentje: de Sid Waddell Trophy op woensdag 3 januari.

Tekst gaat door onder de video

Oud en nieuw

Na de overwinning op Bunting stond Van Gerwen met betraande ogen voor de camera van Viaplay. Hij moet zijn vrouw en kinderen nog wat langer missen. "Dit hoort er ook bij. Het is onderdeel van mijn werk. Tussen kerst en oud en nieuw moet ik er staan. Vandaag heb ik gewoon laten zien dat ik uitmuntend was en dat geef veel voldoening", aldus Van Gerwen, die hopelijk ook wat plezier haalde uit zijn uitje op de kermis.

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

Kwartfinale

Van Gerwen gooit in de kwartfinale tegen de Engelsman Scott Williams. De flamboyante darter won zaterdag met 4-1 van Damon Heta.

- Dit is het speelschema van het WK darts