Dit is de vrouw van Michael Smith, die hij vorig jaar liever niet bij de WK-finale wilde hebben

Bart van der Wijst • 20:35, 03-01-2023 / Laatste Update: 07:51, 12-12-2023

Michael Smith hoopt dinsdagavond dan eindelijk zijn eerste WK-titel te pakken. Dan moet hij wel in de finale afrekenen met die andere Michael (van Gerwen). Smith wordt standaard aangemoedigd door zijn vrouw en 2 zoons, al is het maar de vraag of Dagmara Smith erbij is.

Bekijk ook: Hoofdredacteur Martijn Baars over 3e finale voor Smith: 'Voor het eerst is hij er klaar voor'

Dit is de vrouw van Michael Smith

Michael Smith trouwde in 2019 met zijn huidige vrouw Dagmara. De Poolse nam toen afscheid van haar achternaam Malczewska en heette sindsdien Smith. Bij de Grand Slam of Darts was ze erbij om de eerste majortitel van Smith te vieren. Ook de mini 'Bully Boys' Junior (8) en Kasper (4) waren erbij.

 

 

Een bericht gedeeld door Dagmara Smith (@dagakasjnr)

Waar zijn zoons niet bij waren, was de halve finale op het WK tussen hun vader en Gabriel Clemens (6-2). "De kinderen haalden mij gisteren (tegen Stephen Bunting, red). uit mijn concentratie, daarom waren ze er niet bij. In de finale zijn ze er wel bij", verzekerde Smith tegenover Sky Sports.

Dagmara

Dat thuislaten probeerde hij ook ooit bij zijn vrouw Dagmara, vorig jaar tijdens de WK-finale tegen Peter Wright. "Ik vertelde dat ze niet welkom was, maar toen vloekte ze tegen mij en zei ze: 'ik kom!'", zei Smith vorig jaar.

Wil jij volgend jaar zelf genieten van de sfeer en het schitterende darten in Ally Pally? Met Sportreizen.com ben je altijd verzekerd van officiële tickets. Schrijf je hier in om als eerste op de hoogte gebracht te worden van alle mogelijkheden voor zo'n heerlijke reis naar het WK darts in Londen!