'Michael van Gerwen grootste kanshebber op wereldtitel, Luke Littler maakt ook goede kans'
i

Getty Images

'Michael van Gerwen grootste kanshebber op wereldtitel, Luke Littler maakt ook goede kans'

Brian Vesseur • 13:17, 29-12-2023 / Laatste Update: 21:06, 05-01-2024

Michael van Gerwen is de grootste kanshebber op de wereldtitel volgens de bookies. Samen met Luke Humphries heeft hij de favorietenrol voor dit WK darts. Daar ging het op de persconferentie van Humphries ook al over: de Engelsman noemde zichzelf daar de favoriet. Maar er is nog een kaper op de kust: Luke Littler.

Van Gerwen heeft op Unibet een odd van 3,75 voor de wereldtitel, Humphries een odd van 4,33. De 16-jarige Littler is de eerste outsider voor de titel met een odd van 7,5. Vervolgens staat Stephen Bunting op een odd van 9 en Gary Anderson en Michael Smith op 11. Ook Rob Cross (13) en Chris Dobey (15) zijn nog noemenswaardige kandidaten voor de titel.

Nederlandse inbreng

Bunting is toevallig ook de eerstvolgende tegenstander van Van Gerwen, op vrijdagavond. Daarmee valt een van de titelkandidaten dus af. Eerder op de vrijdag komt Raymond van Barneveld in actie tegen Jim Williams. De winnaar van dat duel speelt in de achtste finale weer tegen Littler.

Mocht je trouwens verwachten dat Berry van Peer - naast Van Gerwen en Van Barneveld de enige overgebleven Nederlander - de titel gaat pakken, vang je bij Unibet 201 keer je inzet.