Michael van Gerwen is niet blij met opzet van Grand Slam: 'Het is verkeerd, roep ik al jaren'
i

PDC Darts

Michael van Gerwen is niet blij met opzet van Grand Slam: 'Het is verkeerd, roep ik al jaren'

Brian Vesseur • 18:52, 13-11-2023 / Laatste Update: 18:37, 04-01-2024

Michael van Gerwen is het niet eens met de huidige opzet van de Grand Slam of Darts. Het darttoernooi kent een groepsfase, als een van de weinige toernooien op de kalender. Maar het is vanaf de kwartfinales alweer mogelijk om een tegenstander uit de groepsfase tegen te komen.

Op de persconferentie liet Van Gerwen blijken het daar niet mee eens te zijn. De Nederlander zei: "Ik vind dat het verkeerd is, dat zeg ik al jaren." De top 8 van de plaatsingslijst heeft overigens een vaste plek in het schema: de 8 darters worden over de 8 poules verdeeld.

Andere opzet

Van Gerwen zou het liever anders zien. "Als je tegen iemand in de groepsfase speelt, dan zou je diegene pas in de finale weer moeten kunnen tegenkomen. Dat is hoe het in mijn ogen zou moeten. Maar het huidige format is er al jaren en dat moet je accepteren."

Groepsfase

Mighty Mike, die de Grand Slam of Darts 3 keer won, zit in een groep met Martijn Kleermaker, Fallon Sherrock en Rob Cross. Hij zou een van die darters in de kwartfinale dus alweer tegen kunnen komen.