🎥 | Michael van Gerwen komt niet voorbij Peter Wright: kwartfinales eindstation Nordic Darts Masters

Sjors Tanis • 17:38, 21-01-2023

Michael van Gerwen is uitgeschakeld in de kwartfinales van de Nordic Darts Masters. Mighty Mike, 3-voudig-wereldkampioen, gooide in de beslissende leg tegen de Schot Peter Wright liefst 3 beurten op rij geen triple. Zo won Snakebite, 2 keer de beste van de wereld, met 10-9.

Check hierboven de laatste pijlen van de partij! De halve finales en finale van het PDC World Series-evenement worden zaterdagavond gespeeld.

Check ook: Het nadeel van Viaplay? 'Darten is bij uitstek een zapsport'

Achter de feiten aan

Van Gerwen keek snel tegen een achterstand van 0-2 aan. De Nederlander rechtte de rug en had niet veel later een voorsprong (4-3) te pakken. Maar dat bleek de enige voorsprong van Van Gerwen in de hele partij. Wright won 4 legs op rij, maar Van Gerwen kwam weer terug tot 8-8.

Vervolgens behielden beide darters hun eigen leg, waardoor een beslissende leg nodig was. Daarin gaf Van Gerwen niet thuis. Via dubbel 5 verzekerde Wright zich van een plek in de halve finales.

Geen 7e zege op rij voor Van Gerwen tegen Wright

Van Gerwen verloor voor het eerst in 7 onderlinge duels van Wright. De laatste keer dat Snakebite won van Mighty Mike was in november 2021.

Uitslagen kwartfinales Nordic Darts Masters

Gerwyn Price - Dimitri Van den Bergh 10-7

Rob Cross - Jonny Clayton 4-10

Michael Smith - Luke Humphries 10-7

Peter Wright - Michael van Gerwen 10-9