🎥 | Michael van Gerwen ontsnapt in Premier League aan vroege uitschakeling voor eigen publiek
i

ANP

🎥 | Michael van Gerwen ontsnapt in Premier League aan vroege uitschakeling voor eigen publiek

Sjors Tanis • 23:19, 24-03-2022 / Laatste Update: 09:46, 12-12-2023

Michael van Gerwen heeft met veel pijn en moeite zijn 1e wedstrijd voor eigen publiek in de Premier League of Darts gewonnen. Een hoog niveau haalde Mighty Mike niet in Ahoy Rotterdam, maar hij won toch nipt van Michael Smith: 6-5.

In de halve finales wacht later donderdagavond Jonny Clayton.

Michael's vliegen uit startblokken

Scorend zat Van Gerwen er in de 1e leg voor eigen publiek direct lekker in. De 3-voudig wereldkampioen vond de triples makkelijk. Bij de 3e poging op de dubbel was ook de 1e leg in de pocket voor de Nederlander. Smith volgde echter en de 2e leg ging overtuigend naar de Engelsman: 1-1.

Gemiste kansen in leg 4

Van Gerwen kreeg bij een 2-1 voorsprong vervolgens maar liefst 7 pijlen op de dubbel om op 3-1 te komen, maar Mighty Mike miste hopeloos. Smith haalde opgelucht adem en trok de stand weer gelijk: 2-2.

Van Gerwen slaat toe in leg 8

Tot 4-3 ging het gelijk op, maar toen sloeg Van Gerwen toe. De thuisfavoriet plaatste een break en kwam met 5-3 voor. Smith leek rijp voor de slacht, maar keerde het tij en voor de 4e wedstrijd op rij was een beslissende 11e leg nodig: 5-5. Daarin ontsnapte Van Gerwen. Bullyboy miste 2 matchdarts en nam dat het boe-roepende publiek kwalijk. Van Gerwen gooide dubbel 4 en won de partij alsnog.

Met een gemiddelde van 90 punten zal Van Gerwen niet tevreden zijn. Ook het finishpercentage (30 procent) zal beter moeten in de halve finales in Ahoy Rotterdam.

Alle potjes in de kwartfinales gingen overigens tot het maximum van 11 legs.

Uitslagen kwartfinales

Peter Wright - James Wade 6-5

Gary Anderson - Joe Cullen 5-6

Jonny Clayton - Gerwyn Price 6-5

Michael van Gerwen - Michael Smith 6-5

Check hier beelden van de kwartfinale tussen Van Gerwen en Smith: