Michael van Gerwen opent aanval op PDC: 'Boete interesseert me niet'
i

Getty Images

Michael van Gerwen opent aanval op PDC: 'Boete interesseert me niet'

Jeroen Rooseboom • 14:59, 30-10-2023 / Laatste Update: 01:14, 08-01-2024

Michael van Gerwen was op zijn zachtst gezegd niet blij tijdens en na zijn verloren partij tegen Gian van Veen op het EK darts. Na afloop werd voor de camera van Viaplay niet helemaal duidelijk waarom hij zo boos was, maar een verslaggever van De Telegraaf vroeg wél door.

Van Gerwen is niet te spreken over de PDC, dartsorganisatie die het toernooi organiseert. De Nederlander zegt namelijk dat de organisatie niet meer zo professioneel is als vroeger. De PDC zei zelfs dat het beter zou zijn als Van Gerwen even geen interview zou geven. Dat deed hij tóch. MvG: "Ik mag niks zeggen, anders krijg ik een boete, maar dat interesseert me nu even niet. Ik ben gewoon eerlijk en doe niks verkeerd. Als niemand iets zegt, wordt het ook niet beter."

Waarom was hij boos?

Want waarom was de darter zo ontzettend boos? "Ik heb voor de wedstrijd en tijdens de wedstrijd iets aangekaart en wilde de toernooidirecteur spreken. Een voorbeeld: iedereen weet altijd hoe lang je nog hebt voordat je het podium op moet, of het nou 2 of misschien 5 minuten is. Ik vroeg hoe lang ik nog had, want ik moest nog even naar het toilet. Niemand kon het mij vertellen. 'Het kan 2, maar ook 4 minuten zijn', kreeg ik te horen."

"Vervolgens kwam er ineens weer een live-interview tussendoor", vervolgt de 4-voudig EK-winnaar. "Ze zouden even gaan vragen waar de toernooidirecteur was. Kreeg ik in de eerste pauze te horen dat ’ie lekker op een meeting in Londen zit."

'Hier is de PDC te groot voor'

Dat alles zorgde ervoor dat MvG ontzettend kwaad was. "Dit soort dingen zijn not done, daar is de PDC eigenlijk te groot voor. Ik vraag meerdere keren om iets, maar er is niemand met autoriteit, niemand weet iets en niemand doet iets. En als je dan boos wordt, staan ze je als een schaap aan te gapen."

"Bij elke andere sport ter wereld heb je ook een coach of begeleider. Hier mag mijn manager bijvoorbeeld niet achter het podium komen. Dan vraag je om dit soort problemen."